Cum ne cautam un loc de munca

De multe ori sunt foarte ocupati cu actualul locul de munca, incat chiar daca ne dorim foarte mult un alt loc de munca, tot ce reusim este sa trimitem cate un CV pe fuga cand avem putin timp liber. Sigur aplicam rapid, uneori chiar de pe telefon si ne creem, spun specialistii in domeniu, o falsa impresie cum ca suntem activi in cautarea locului de munca. Daca vrei sa fii selectionat de compania pe care ti-o doresti si in plus, intr-un proces relativ rapid, trebuie sa ai in vedere un proces de cautare activ  si focusat in directia in care doresti sa mergi.

Iata cateva sfaturi de care poti sa tii cont atunci cand esti in cautarea unui loc de munca si pe care ar fi bine sa le analizezi inainte de a incepe un proces de cautare a unui loc de munca. Acest lucru te va ajuta sa nu aplici, de dragul aplicarii sau sa mai marchezi inca un CV transmis, ci sa te focusezi pe ceea e important.

- Ce sarcini ti-ar placea sa faci? Ai in vedere o lista de sarcini pe care ti-ar face placere sa le realizezi la un loc de munca ideal

- Gandeste-te cate ore ai fi disponibil sa muncesti! Si daca viitorul loc de munca ai vrea sa iti ofere oportunitatea de-a avea mai mult timp liber, pentru familie sau esti dispuns la un efort suplimentar. In functie de asta, iti dai seama si ce fel de resposabilitati s-ar potrivi mai bine contextului actual.

- Care ar fi cultura organizationala care ti s-ar potrivi? O companie care investeste in evenimente sociale cu angajati sau pur si simplu vrei ca vineri dupa-masa sa pleci de la munca si sa nu mai stii nimic pana luni

- Fii organizat!  Noteaza toate interviurile si oamenii cu care te intalnesti, pentru a nu te incurca si a avea in vedere cunostintele si pentru alte pozitii viitoare, poate chiar in cadrul aceleasi organizatii.

- Nu iti pierde speranta. Chiar daca a trecut ceva timp si nimeni nu a dat nici un semn sau nu s-a concretizat nimic din mai multe interviuri, nu iti pierde speranta si nu te lasa demoralizat. Considera ca din orice intalnire ai ceva de castigat si analizeaza ce putea fi mai bine.

Dar cel mai important aspect ramane sa intelegi ce iti doresti de la viitor loc de munca pentru a stii sa il recunosti pe cel care ti-l doresti atunci cand il intalnesti.
Mult success!