Cum sa-ti alegi jobul atunci cand ai mai multe oferte

 Este o „problemă” plăcută atunci când ai mai multe propuneri, dar știind că trebuie să alegi locul potrivit pentru tine este un angajament și o responsabilitate foarte mare. Să alegi cea mai bună ofertă de job e chiar o provocare grea.

Ați căutat o vreme bună locuri de muncă și ați participat la o grămadă de interviuri și iată că, în cele din urmă, toate aceste sacrificii au dat roade și aveți în căsuța de e-mail mai multe răspunsuri pozitive. În timp ce unele oferte sună ca un scenariu de film, poate fi destul de stresant, mai ales pentru solicitanții de locuri de muncă pentru prima dată. Prietenii și familia își împărtășesc rapid opiniile cu privire la opțiunea clară, dar „locul potrivit” pentru tine va depinde de o serie de factori, care ar putea fi cu ușurință neglijați.

Salariul nu este cel mai important aspect
Sigur, banii pot face diferența, dar este important să luați în calcul toate aspectele poziției; de la întregul pachet de compensare, inclusiv timpul de vacanță, până la abilitățile și experiența pe care le veți obține, care vă vor ajuta să vă dezvoltați în carieră.

Potențial de avansare în carieră
Luați în considerare dacă există o cale clară către succes și avansare în cadrul organizației. Este compania în creștere? Există oportunități de învățare și dezvoltare în carieră pe termen lung? Toate acestea ar trebui să influențeze decizia dumneavoastră.

Cine va fi șeful tău direct?
Managerul joacă un rol major în succesul dvs. în carieră. Atunci când evaluezi o ofertă de muncă, întreabă-te dacă noul tău șef este o persoană de la care vei avea de învățat și dacă te vei bucura de lucrul în echipă cu această persoană.

Gândește-te la un plan de ieșire
Întreabă-te unde vrei să fii în cinci, 10 sau 15 ani și de ce vei avea nevoie pentru a ajunge acolo. Ce abilități și experiență aveți și vă mai trebuie? Pe cine va trebui să aveți în rețeaua dumneavoastră?

Alegerea corectă a oportunităţii care se potriveşte ţine de trei factori esenţiali:
– O bună cunoaştere a propriei persoane;
– O bună cunoaştere a jobului care ţi se oferă;
– O bună cunoaştere a companiei care ţi-l oferă.

autor: Mariana Gorea