CE AVANTAJE PREFERI CAND SCHIMBI LOCUL DE MUNCA

Este suficient să te uiți doar la salariu atunci când faci o schimbare în carieră? 

Cumva a fost această perioadă în care a fost un val de demisionări și este foarte trist în momentul în care întrebi pe cineva: „De ce ai ales să faci o schimbare?”. 

Persoana aceea îți zice: „ Pentru că îmi dădeau cu 3 lei în plus”. 

Da, dar degeaba îți dau cu 3 lei în plus dacă ajunge acolo și ai o cultură nefastă, dacă nu ai flexibilitate, dacă nu ai autonomie, dacă nu ai oportunități de învățare. 

Mult mai inspirat ar fi să ne uităm la întregul pachet salarial. La tot ce înseamnă beneficii suplimentare: Mașină , abonament la sală , abonamente medicale. Tot ce înseamnă oportunități de dezvoltare: cursuri, școli , burse de studiu . Tot ce înseamnă partea asta de flexibilitate și de autonomie în jobul tău. S-ar putea să nu îți convină să lucrezi într-o cultură de micromanagement. 

Și după aceea ne putem uita chiar la biroul tău, unde este biroul tău , ce fel de birou ai ? Pentru că dacă este la 7 ore distanță de unde locuiești și tu practic o să schimbi un job și faci cu 3 lei mai mult , dar stai în trafic 5 ore ...nu cred că o să fie o ecuație foarte fericită pentru tine. 

Evident că tot spectrul ăsta trebuie cântărit în funcție de prioritățile pe care tu le ai în acea faza a vieții tale. Poate pentru tine contează mai mult în momentul ăsta vizibilitatea , poate peste 5 ani o să conteze mai mult felul în care tu te înțelegi cu colegii tăi . În orice caz  este că este mult mai important să lucrezi într-o cultură faină , într-o companie care pune preț pe oameni decât să mergi pentru 3 lei în plus și să dai de o cultură toxică.